A Pécsváradi gyümölcsfeldolgozó és pálinkafőzde már sokadik alkalommal tartott tanácsadással egybekötött bemutatót az érdeklődőknek.
A cefrézés és pálinkafőzés teljes folyamatát megismerhettük Hoyck Balázstól, az üzem vezetőjétől. Szó esett a megfelelő gyümölcs kiválasztásáról, annak előkészítéséről, a hetekig tartó erjedésről is. Sőt, száz kg szilva helyszínen történő feldolgozásával élőben is nyomon követhettük a munkát egészen a hordóba zárásig. A résztvevők rengeteg kérdéssel készültek, és a kialakult beszélgetés során alapvető tévhiteket is sikerült eloszlatni a témával kapcsolatban.
A program végére sok hasznos tudással lettünk gazdagabbak. Aki most lemaradt, az se csüggedjen, ősszel a program folytatódik, akkor az almatermésűek lesznek terítéken.